/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Pakkauslista päiväretkelle

    Päiväretken pakkauslista tekee lähdöstä helppoa

    Retkeily tutkitusti rauhoittaa ihmistä nykyisen kiireisen elämän keskellä. Lyhytkin lenkki lähiluonnossa tekee hyvää, jos ei ole mahdollisuutta päästä usean vuorokauden seikkailulle. Pääsyä luontoon, istuskelua ja hienoja maisemia alkaa odottaa sitä enemmän mitä lähempänä lähtö on. Kun vihdoin on retkellä, muistaa nopeasti, miten hyvältä ulkona ja luonnon keskellä oleminen tuntuu.  

    Aina ei tarvitse edes lähteä kansallispuistoon. Jo muutaman tunnin lähiretkelle voi lähteä kotinsa lähiympäristöön tai päiväksi naapurikaupungin virkistysalueille löytämään uusia ulottuvuuksia tutuista seuduista. 

    Päiväretki maastoon hyvällä säällä ei vaadi kovinkaan ihmeellisiä varusteita. Tietyistä perusasioista on kuitenkin hyvä huolehtia ennen luontoon lähtöä.

    Selaa klubilaisten pakkauslistoja ja jaa oma pakkauslistasi

    Mitkä ovat sinun vakiovarusteesi retkellä? Onko sinulla käytössä itse tehty ja hyväksi havaittu pakkauslista, jota hyödynnät retkillä?

    Keräämme 365-klubilaisten ja Partioaitan henkilökunnan pakkauslistoja sivuillemme. Pakkauslista voi olla tehty päiväretkeä, yön yli retkeä tai viikonloppuvaellusta varten. Se voi olla myös esimerkiksi melontaretkelle tai fatbike-retkelle.

    Lue lisää »

    Kun valitsee retkelle kenkiä, pitää ottaa huomioon päivän säätiedotus. Lämpimällä ja kuivalla säällä on syytä suosia hengittävää kenkää. Kuumana päivänä jalka hikoaa kalvollisissa kengissä tai kumisaappaissa. 

    Jos luvassa on sadetta tai maasto on kostea, ovat kalvokengät ja kumisaappaat paras valinta. Juurakkoisilla poluilla tai kulkemattomassa maastossa liikuttaessa kengässä tulisi olla hieman vartta nilkkaa tukemaan.

    Sukan valinta on erityisen tärkeää. Vältä puuvillasukkia. Keinokuitusukat tai villaa sisältävät sukat ovat parhaita ulkoilessa. 

    Muista myös, ettei uusi kenkä ole välttämättä heti mukava. Kokeile kenkää ensin vaikka iltakävelyllä, niin tiedät kuinka jalkasi siihen reagoi. Varaa päiväretkellekin Ensiapupakkaus ja rakkolaastaria, jos uudet kengät aluksi hankaavat. 

    Aiheeseen liittyvää:

    Vaatteet 

    Vaatetuksen tulee olla tarpeeksi hengittävä ja muunneltava vaihtuviin sääoloihin. Kesälläkin kannattaa käytää ohuita merinoteepaitoja tai ulkoiluun tarkoitettuja vaatteita, jotka hengittävät ja kuivuvat nopeasti. 

    Puuvilla on huono materiaali erityisesti suoraan ihoa vasten tulevissa vaatteissa. Puuvilla imee itseensä paljon kosteutta ja on hidas kuivumaan.

    Kävellessä vaatetta tarvitsee paljon vähemmän kuin tauolla. Varaa tauolle fleece tai tuultapitävä takki. Jos sää on tuulinen tai sateinen, pitää kävellessä uloimman vaatteen olla tuulen- ja vedenpitävä.

    Aiheeseen liittyvää:

    Aloittelevalle retkeilijälle nesteen ja ravinnon tarve maastossa saattaa tulla yllätyksenä. Molempien kulutus kasvaa huomattavasti liikuttaessa ulkona.

    Energiapitoista evästä varataan koko päiväksi. Mukava päiväretki muuttuu raskaaksi, jos ei ole syönyt tai juonut tarpeeksi. Eväissä on hyvä olla pieniä välipaloja, joita on helppo syödä vaikka kävellessään tai napsia tauolla. Osa eväistä voi olla ruokaisampia ja täyttävämpiä. Voit valmistaa hyvän retkiaterian pidemmällä lepotauolla.

    Nestettä haihtuu päivän aikana 2-3 litraa. Sama määrä pitäisi voida tankata retkipäivän aikana. Nestetankkaus suoritetaan pienin väliajoin pienillä kulauksilla. Pidä juomapullo helposti saatavilla. Huolehdi jo kotoa lähtiessäsi, ettet ole huomaamattasi janoinen ja nestevajeessa.

    Aiheeseen liittyvää: