Merkkiehdotukset

    Kategoriaehdotukset

      Hakuehdotukset

        Tuotteet

        OUTLET -RIEHA PE 26.-SU 28.4. »

        Gluteenittomat ja maidottomat nuotiovohvelit

        vohvelit nuotiollaAinekset gluteenittomaan & maidottomaan vohvelitaikinaan:
        • 2 kananmunaa
        • 2,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa
        • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
        • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
        • 1 tl leivinjauhetta
        • 1/4 tl suolaa
        • 3 rkl öljyä

        + maidotonta margariinia paistamiseen

        Reseptillä saa n. 4 vohvelia.

        Valmistus:

        Valmista kotona taikina retkelle valmiiksi:

        1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.
        2. Lisää kaurajuoma ja sen jälkeen muut aineet.
        3. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota sen aikaa, kun pakkaat muut retkikamppeet.
        4. Kaada taikina sopivaan astiaan, esimerkiksi termospulloon.

        + Muista pakata mukaan paistomargariini!

        Retkellä sytytä tuli ja kuumenna vohvelirauta kunnolla niin, että paistomargariini tirisee lisättäessä. Voitele vohveliraudan molemmat puolet ja lisää taikinaa. Aloita paistaminen ja käännä rauta kertaalleen paiston aikana. Vohvelit ovat valmiita muutamassa minuutissa!

        Lisää haluamasi täytteet ja nauti! <3

        Resepti: Niina Wunsch Linkki

        Katso myös vohveliresepti hillolla ja kermavaahdolla.

        Vielä muutamat vinkit paistamiseen:

        1. Vohvelirauta on valmistettu alumiinista, jonka sulamispiste on 620 astetta. On tärkeää, että vohvelirautaa pitää nuotiolla ainoastaan vohvelien valmistuksen ajan. Ota rauta aina sivuun nuotiosta lettujen paistamisen välissä - näin myös valmiin letun pois ottaminen ja uuden taikinan lisääminen on helpompaa.
        2. Käytä paksuja hanskoja paistamisessa suojautuaksesi kuumuudelta ja lialta.
        3. Rasvaa on hyvä käyttää paistamisessa runsaasti. Rasvan tarve riippuu myös taikinan koostumuksesta ja siitä, mitä aineksia taikinaan käyttää (tekeekö taikinan esimerkiksi vegaanisena). Taikinan on hyvä olla paksuhkoa, mutta juoksevaa – hieman vahvempaa mitä perinteinen lettutaikina.
        4. Vohveliraudan ollessa sopivan kuuma paistamiseen, paistuvat letut muutamissa minuuteissa. Retkeen ja vohvelien paistamiseen on hyvä varata kuitenkin aikaa – ensimmäisellä käyttökerralla vohveliraudan käyttö vaatii hieman harjoittelua, mutta siihen rutinoiduttua on ruokailijoiden nautinto taattu!
        5. Ulkolämpötilasta riippuen anna vohveliraudalle hyvin aikaa jäähtyä paistamisen jälkeen. Pakkasessa rauta saattaa olla valmis pakattavaksi noin 10 minuutissa, mutta lämpimällä säällä rauta viilenee hitaammin. Ota mukaan myös muovipussi vohveliraudan oman säilytyspussin lisäksi siltä varalta, jos et saa sitä puhdistettua maastossa vedellä ja talouspaperilla riittävän hyvin.
        Vohvelirauta ja muuta vohveliretkelle 
        double-arrows-up
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
        Uutiskirjeen tilaaminen

        Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite