Rieskojen paistaminen onnistuu myös pannulla, mikä tekee niistä hauskan retkiruoan. Kaura-ohrarieskat valmistetaan jäähtyneestä kaurapuurosta. Rieskataikina pakataan mukaan retkelle ja paistetaan tuoreeltaan. Tuoretta rieskaa retkibrunssilla paahteisen suolaisen porkkanalevitteen kera, nam!
Noin 8 kpl rieskoja:
Valmistus:
Keitä kaurahiutaleet ja vesi pehmeäksi puuroksi. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon ohrajauhot ja kauramaito. Mausta suolalla. Pakkaa taikina rasiaan ja paista retkellä tuoreita rieskoja retkikeittimellä.
Kuumenna paistinpannulla öljyä. Lusikoi taikinaa pyöreiksi rieskoiksi, ja levitä lusikalla taikina tasaiseksi. Paista rypsiöljyssä molemmin puolin. Tarjoa porkkanalevitteen kanssa.
Porkkanalevite:
Valmistus:
Huuhtele ja pilko porkkanat reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori valkosipulin kynnet. Lisää kasvikset pellille, lorauta päälle oliiviöljyä, ripaus suolaa sekä pippuria. Paahda porkkanoita ja valkosipulinkynsiä uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat saaneet hieman väriä. Paahda auringonkukansiemeniä hetki pannulla. Varo polttamasta.
Hienonna auringonkukansiemenet monitoimikoneessa pienemmäksi. Lisää sekaan paahdetut porkkanat ja valkosipulin kynnet. Lorauta mukaan oliiviöljyä, puolikkaan sitruunan mehu ja mausta maun mukaan mustapippurilla ja suolalla.
Resepti ja kuvat: Viimeistä murua myöten ja vegan and wild