Retkibrunssin kruunaa köyhät ritarit! Ritarit pystyy helposti paistamaan retkellä vasta brunssin päätteeksi, jotta saat rapean lämpimän jälkiruoan.
Voit hyödyntää näihin panzanellasta ylijäänyttä puolikasta leipää. Leipä saa mieluiten olla hieman kuivahtanutta, mutta tuoreemmastakin leivästä onnistuu. Köyhät ritarit voit tietysti tarjota vaikka luonnosta kerättyjen tuoreiden marjojen kera, jos niitä vain on saatavilla. Mantelikinuski ja kermavaahto sopivat minkä tahansa marjan kanssa: mustikan, hillan, metsämansikan tai puolukan. Mikäli epäilet löytäväsi ritareille tuoreita marjoja, voit valmistaa hillokkeen niille jo valmiiksi kotona.
Tarjoa köyhät ritarit esimerkiksi raparperihillon kera ja siivuta päälle mahdollisesti retkibellineistä ylijääneitä nektariineja.
Köyhät ritarit 6:lle hengelle:
Valmistus
Kuumenna pannulla rypsiöljyä. Kaada syvälle lautaselle kauramaitoa. Kasta leipäsiivut kauttaaltaan maidossa ja paista molemmilta puolilta rypsiöljyssä pannulla. Ripottele sokeria leivän yläpinnalle ennen kuin paistat vielä toisenkin puolen. Levitä lämpimälle, paistetulle siivulle raparperihilloa (tai marjoja) ja mantelikinuskia (ohjeet alla). Pursota päälle kermavaahtoa ja ripottele kardemummaa.
Raparperihillo – voit käyttää myös kaupan valmista hilloa
Mittaa ainekset kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes raparperi on pehmeää. Anna jäähtyä. Pakkaa mukaan rasiaan ja tarjoa köyhien ritareiden kera.
Mantelikinuski
Sekoita rasiassa tai lasipurkissa samassa suhteessa mantelivoita, kookosmaitoa sekä suolakinuskia. Tarjoile köyhien ritarien kanssa.
Resepti ja kuvat: Viimeistä murua myöten ja vegan and wild