Ainekset:
4 annosta
4 kpl Vaasan Soft Bun -hampurilaissämpylää
Burgeripihvit:
Maustamiseen:
Valmistukseen:
Valmistus:
Sulata vegaaniset burgeripihvit ennen valmistusta.
Leikkaa punasipuli, suolakurkut ja tomaatit siivuiksi.
Paahda sämpylät pannulla, lisää halutessasi tilkka öljyä.
Levitä noin ruokalusikallinen Sriracha -majoneesikastiketta sämpylän puolikkaisiin.
Aseta sämpylöiden pohjiin maustekurkkua, punasipulirenkaita, tomaattisiivu sekä salaatinlehtiä.
Paista sulatettu pihvi kummaltakin puolelta noin 2 min, lisää ripaus suolaa. (Pihvi valmiiksi hieman suolainen).
Kääntäessäsi pihvin paistumaan toiselta puolelta, lisää halutessasi pihvin paistetulle pinnalle siivu vegaanista juustoa. Näin juusto ehtii sulaa sillä aikaa kun pihvin toinen puoli vielä paistuu!
Lisää pihvi burgerin väliin ja nauti!
Ps. Burgeria voi myös tuunata oman maun mukaan esim. metsästä kerätyillä sienillä!
Resepti ja kuvat Formal Friday ja Dean Lyijynen.