Ainekset:
4 annosta
4 kpl Vaasan Soft Bun -hampurilaissämpylää:
Burgeripihvit:
Kastike:
Maustamiseen:
Valmistukseen leivinpaperia
Valmistus:
Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Leikkaa punasipuli, suolakurkut ja tomaatit siivuiksi.
Paahda sämpylät pannulla, lisää halutessasi tilkka öljyä.
Levitä ruokalusikallinen kastiketta sämpylän puolikkaisiin.
Aseta sämpylöiden pohjiin maustekurkkua, punasipulirenkaita, tomaattisiivu sekä salaatinlehtiä.
Pyöritä jauhelihasta 120 g pallo ja kuumenna pannu 250 asteiseksi, esim. laittamalla pannu suoraan nuotioon.
Aseta pannu tasaiselle alustalle ja laita jauhelihasta pyöritelty pallo pannulle. Aseta leivinpaperin palanen jauhelihan päälle ja litistä pihviksi pyöreään muotoon lastalla. (Voit käyttää apuna litteää kiveä tai vaikka halkoa!)
Paista noin 1 min. Mausta suolalla. Käännä pihvi ja aseta paistetulle pinnalle kaksi siivua juustoa.
Paista toista puolta kunnes juusto on sulaa ja raapaise lastalla pihvi irti pannusta.
Lisää pihvi burgerin väliin ja nauti!
Ps. Burgeria voi myös tuunata oman maun mukaan esim. metsästä kerätyillä sienillä!
Resepti ja kuvat Formal Friday ja Dean Lyijynen.