/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    RETKEILY TALVELLA

    Retkeily on mukavaa puuhaa myös talvella. Olitpa sitten kokenut talviretkeilijä tai vasta-alkaja, pue riittävästi päälle, sillä nyt on aika astua kynnyksen yli ulos upeisiin talvimaisemiin! Lähditpä sitten talvivaellukselle ahkion kanssa, päiväretkelle lumikenkäilemään, pyöräilemään fatbikellä, pulahtamaan avantoon tai ihan vain nauttimaan lämmintä juomaa nuotion ääreen, meiltä löydät siihen vinkit ja varusteet.


    Retkihiihto ja liukulumikenkäily

    Talvella poluttomassa maastossa liikkuminen ja erityisesti vaeltaminen käy helpoiten retkisuksilla. Suksien avulla kulkija saa näppärästi jaettua painopistettään ja liukumaan eteenpäin lumessa. Retkihiihtoon sopii parhaiten leveät ja pitkät retkisukset tai vaihtoehtoisesti modernit karvapohjasukset, joita kutsutaan myös liukulumikengiksi. 

    Retkihiihdon ja talvivaelluksen aloittamiseen tarvitaan sukset, sauvat ja perässä vedettävä ahkio.    Telttailu ja yöpyminen talvella

    Talvitelttailussa korostuu sopiva varustus ja teltan huolellinen pystyttäminen. Kun näkee hieman vaivaa järjestelyyn niin yöunet voivat olla makoisammat kuin omassa sängyssä!

    Telttailun aloittamiseen talvella tarvitaan 4 vuodenajan teltta, talvimakuupussi ja talvimakuualusta. Lisäksi mukaan retkelle on syytä ottaa mukaan lumilapio, routamatto, otsalamppu, leirivalo, makuupussilakana, termospullo sekä mukavan lämmin merinovillakerros. 


    Lumikenkäily

    Lumikengät ovat vaivattomat ja kätevät välineet paksussa hangessa liikkumiseen. Niiden avulla on helppo kivuta ylös jyrkempiä mäkiä ja tallustella vaihtelevassa maastossa. Lumikengät jalassa eteneminen on rauhallista, siksi ne sopivat enemmän päiväretkeilyyn kuin pitkiin vaelluksiin. 

    Lumikenkäilyyn tarvitaan vain tukevat ja korkeavartiset talvikengät sekä niihin siteillä kiinnitettävät leveät lumikengät. Lisäksi sauvoista on suurta apua epätasaisessa maastossa.


    Nuotiokokkailu

    Nokipannukahvi tai kuuma kaakao maistuu erityisen hyvältä pikku pakkasella. Talviretken kruunaa nuotion ääressä hyvän ruuan ja lämpimän juoman nautiskelu. Ruoan voi pakata mukaan, joko ruokatermokseen tai valmistaa avotulella vaikkapa grilliritilällä tai paistinpannulle. 

    Nuotion ääressä voi talvellakin loihtia ihan mitä vain gourmeeta, kunhan pukee tarpeeksi lämmintä vaatetta paikallaan olemiseen ja ottaa mukaan lämpöäeristävän istuinalusen.

    Talviuinti ja avantouinti

    Talviuinti tai avantouinti on mieltä ja kehoa virkistävä terveysliikuntalaji, joka ei vaadi suuria välineinvestointeja. Talviuinnilla tarkoitetaan yleensä uimista alle 10 asteisessa luonnonvedessä, joten talviuintikausi kestää koko Suomessa arviolta lokakuun alusta aina toukokuuhun asti.

    Kehon totuttaminen kylmään veteen on hyvä aloittaa pienin askelin. Ensimmäisillä käyntikerroilla on suositeltavaa vain kastautua, ja kehon alkaessa sopeutua kylmään voi vedessäoloaikaa alkaa vähitellen pidentää. Tietoinen, syvään hengittäminen ja oman kehon kuuntelu ovat avainasemassa.

    Retkiluistelu

    Retkiluistelu on erinomainen harrastus talvella, kun järvet ovat jäässä. Retkiluistimet kiidättävät retkeilijää vauhdikkaasti ja maisema vaihtuu nopeasti. Pakkaa reppuun eväät ja vaihtovaatetta, mutta muista myös turvallisuusvälineet. Jäänaskalit ja heittoköysi kuuluvat retkiluistelijan vakiovarusteisiin.

    Talvipyöräily

    Talvella leveärenkainen fatbike eli läskipyörä on mahtava tapa päästä talviseen luontoon. Talvipyöräily onnistuu auratuilla teillä ja talvipyöräilyreiteillä, joita on avattu monien hiihto- ja matkailukeskusten läheisyyteen.

    Pohjoisimmat reitit on tehty kulkemaan hienoissa maisemissa ylös tunturiin ja vaaroille. Matkalla on laavuja ja kotia, joihin voi pysähtyä tauolle. Talvipyöräilyyn sopii kerrospukeutuminen. Päiväretkelle voit laittaa selkään repun tai kiinnittää pyörään sopivia laukkuja, joihin pakkaat eväät ja varusteita.

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite