Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    TILAA UUTISKIRJE - VOITA 500 € LAHJAKORTTI »

    Yhdessä ulos syömään ystävänpäivänä!

    Tänä ystävänpäivänä syödään ulkona – kirjaimellisesti. Ilahduta ystäväsi tai rakkaimpasi ja kutsu hänet nauttimaan lämmin ateria, kuumaa juotavaa ja makeita herkkuja nuotion ääreen.

    Teimme kutsujen suunnittelun helpoksi. Tässä on seitsemän kohtaa, joiden avulla sulatat ystäväsi sydämen.

    1. Valitse retkikohde
    2. Suunnittele miten liikut luonnossa
    3. Tutustu nuotiokokkailuun
    4. Valitse pääruoka
    5. Varustaudu pysymään lämpimänä
    6. Valitse lämmin juoma
    7. Suunnittele jälkiruoka


    HUOM! Varusteet ja talvivaatteet on nyt kätevä päivittää, koska ystävänpäivän kunniaksi yli 20€ toimitukset ovat ilmaisia pe-su, 11.-13.2.

    1. Retkikohteen valinta

    Aloita valitsemalla luontokohde, jossa laavu tai nuotiopaikka. Pieni reippailu ennen nuotiopaikalle saapumista parantaa elämystä. Ota kuitenkin selvää onko paikanpäällä polttopuita tai varaudu kantamaan oman puut mukanasi.

    2. Liikkuminen talvella

    Muista suunnitella reitti liikkumistavan mukaan. Lähiretkikohteisiin pääsee kävellen polkuja pitkin, mutta mitä pidemmälle erämaahan tai tunturiin suuntaa niin kannattaa valita lumikengät tai sukset. Osa Partioaitan liikkeistä vuokraa välineitä liikkumiseen talvella.

    3. Ruuanlaitto avotulella talviretkellä

    Jos käytössäsi on avotuli, ota mukaan grillattavaa ruokaa sekä nokikattila ja -pannu, jotta voit valmistaa ruokaa tulen äärellä. Nuotioruokaa voit laittaa kattilassa kuten kotikeittiössä, käyttäen nuotiota hellan tapaan. Säätele lämpöä nuotion kokoa, kattilan korkeutta ja sijaintia nuotioritilällä muuttelemalla.

    Avotulella voi loimuttaa kalaa ja paahtaa lihaa, juustoa tai kasviksia. Vaikka et muuten käyttäisi tulta ruuanlaittoon, voi ainakin jäiset voileivät lämmittää nuotiolla. Nuotio nopeuttaa myös veden sulattamista.

    4. Pääruoan valinta

    Nuotiolla voi loihtia lähes kaiken minkä kotonakin, mutta tehtävästä ei kannata tehdä liian vaikeaa. Sivuillemme on koottu mittava määrä hyväksi todettuja reseptejä, joista on helppo valita itselle sopiva.

    5. Lämpimänä pysyminen syödessä

    Ruokaa odotellessa voi hörppiä kuumaa juotavaa kuten mehua tai kaakaota. Muki lämmittää mukavasti sormia, mutta pakkasretkelle on tärkeää ottaa mukaan myös erityisiä lämmikkeitä. 

    Varaa mukaan lämmin taukotakki tai toppahame ja pue vaatteiden alle merinovillakerrasto. Paikallaanolosta voi tehdä oikein leppoisaa, jos pakkaa mukaan muhkean taljan, mutta istuinalunen lienee vähintä mitä on hyvä ottaa eristeeksi. 

    Kiinnitä kuitenkin erityishuomiota sormien ja varpaiden lämmitykseen. Kunnon lapaset ja paksut villasukat ovat oiva valinta ja jos lisälämpöä saa erityisillä käsi- ja varvaslämmittimillä.
    Lämpimänä syödessä 

    6. Lämpimän juoman nauttiminen

    Ruoan tapaan myös juomat voi lämmittää nuotiolla. Kun panostaa hieman, myös juomista voi tehdä ystävänpäivänä jotain erityistä. Jos kuitenkin koet, että on helpompi nauttia valmiiksi lämmintä juomaa odotellessa, niin pakkaa mukaan termospullo.

    7. Jälkiruoan valinta

    Ystävänpäivän ulkoruokailun päättää lämmin jälkiruoka. Makeat herkut kannattaa valita niin, että pääruoan päätteeksi jälkiruoka on nopea ja vaivaton valmistaa. 

    Hätäisemmille ystäville voi toki tarjota ihan vain suklaata, mutta suosittelemme viemään ystävänpäiväkutsut näytöstyylillä maaliin.    Rakkauskirje luonnolle

    Rakas luonto.
    Toivottavasti voit hyvin. Olen pahoillani, että en ole aina kohdellut sinua niin kuin ansaitsisit. Olet aina antanut minulle kaikkesi pyytämättä mitään takaisin. Sinä jaksat kauneudellasi ihmetyttää minua yhä uudestaan, ei ole toista sinun kaltaista. Lupaan tästä lähtien huolehtia sinusta paremmin, että jaksaisit edelleen hymyillä ja ihmetyttää. Rakastan sinua ja haluan, että kukoistat vielä senkin jälkeen kun minua ei enää ole.

    Rakkaudella, Ihminen
    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite