/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Pakkauslista talvivaellukselle

    Talvivaellus on aina unohtumaton seikkailu


    Usean päivän talvivaellukselle valmistautuminen kannattaa aloittaa opettelemalla retkeilyn perustaidot kesäaikaan. Kun usean päivän kesävaellukset ovat tulleet tutuksi,  herää usein halu päästä talviretkelle. Suositus on aloittaa talviretket viikonloppuretkinä pohjoisen Suomen keväthangilta, mutta luonnollisesti riippuu aikaisemmasta retkeilykokemuksta ja taidoista, koska ja missä uskaltautuu pidemmälle talvivaellukselle.

    Kerrospukeudu


    Kerrospukeutuminen on talvella toimivin ratkaisu. Ensimmäisen, ihoa vasten tulevan aluskerraston olisi hyvä siirtää kosteutta poispäin iholta. Tähän sopii tekninen tai villainen kerrasto. Villaisen kerraston etuna on sen lämmöneristyskyky kosteanakin. Toinen kerros, niin sanottu välikerros, on mielellään villaa tai fleeceä hyvien lämmöneristysominaisuuksiensa vuoksi. Mutta myös ohuemmat, tekniset vaatteet sopivat vauhdikkaaseen aktiiviliikuntaan. Softshell-vaatteet ovat loistavia valintoja päällysvaatteiksi talviretkeilyyn. Ne pitävät tuulen loitolla sekä hengittävät paremmin kuin kuorivaatteet. Softshell-vaatteet eivät kuitenkaan suojaa vedeltä yhtä hyvin. Muita hyviä vaihtoehtoja päällysvaatteiksi ovat esimerkiksi vahalla kyllästettävä puuvillasekoitekankaat, kuten Fjällrävenin G-1000. Oikein kylmällä ilmalla voi vielä lisätä eristeeksi vaikkapa untuvatakin. Lue kerrospukeutumisen perusteet ».

    Suojaa hyvin kädet, jalat ja pää

    Kädet, jalat ja pää on myös ehdottoman tärkeää suojata talven tuiskuja vastaan. Jaloista haihtuu kenkien läpi lämpöä, jonka vuoksi lumi helposti sulaa ja tarrautuu kengän pintaan kostuttaen sen, vaikka pakkastakin olisi. Kenkien on siis syytä olla vedenpitävät ja lämpöä eristävät. Sukkien materiaalina merinovilla on talvella erinomainen – villa siirtää kosteutta pois iholta ja lämmittää kosteanakin, jolloin hiki ei pääse kylmettämään jalkaa. Päähine kannattaa valita niin, että tuuli ei pääse tuivertamaan sen läpi, ja korvat ovat suojattuna. Suojaa myös kaulan alue villaisella tuubihuivilla. Käsineiden tulee pitää kosteus ulkona ja lämpö sisällä. Nahkainen pinta hanskoissa on hyvä, sillä se on kulutuskestävä, tuulelta suojaava ja vahattuna myös vettähylkivä. Tarvittaessa aluskäsineet hanskan sisällä tuovat lisää lämpöä ja auttavat pitämään ihon kuivempana. Oikein kylmällä kelillä voi ottaa mukaan kevyesti eristetyt nahkaiset sormikkaat työskentelyhanskoiksi ja lisäksi erilliset lämmittelyyn tarkoitetut lämpimät rukkaset tai sormikkaat.

    Yöpyminen talvella

    Teltta on varmin ja turvallisin tapa yöpyä ulkona vaelluksella. Yleensä pidemmät vaellukset suntautuvat pohjoiseen ja Lappiin. Näissä olosuhteissa teltaltasi vaaditaan tuulenkestävyyttä ja varmuutta. Teltan liepeiden tulee ulottua maahan asti, muuten tuuli ja lumi voivat tulla liepeen alta teltan sisälle. Talvikäyttöön tehdyissä teltoissa on myös kestävämmät kaaret ja paksumpi ja kestävämpi kangas.

    Lue talvitelttailun alkeet »

    Inspiraatiota blogista:

    Lue vinkkejä ja blogikirjoituksia aiheesta retkeily talvella »

    Lataa pakkauslista:

    Avaa tulostettava PDF »

    VAATTEET

    Vaatteita talvivaellukselle 

    KENGÄT JA SUKAT

    RUOKAILU

    Retkikeittimet ja muut ruokailuvälineet 
    Varusteet yöpymiseen 
    Varusteet liikkumiseen 

    ENSIAPU JA HYGIENIA

    Ensiapu- ja hygieniavarusteet 

    MUUTA TARPEELLISTA

    Muuta tarpeellista varustetta 

    Lähiretkeilijän kohdeopas

    Lähiretkeilijän kohdeoppaasta löydät helposti retkikohteet niin lyhyelle päiväretkelle kuin pidemmillekin retkille. Kohdeoppaaseen »

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite