Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Koe Lapin ruska – Hetta-Pallas-vaellus tupamajoituksella

    Lähde mukaan Partioaitta 365-klubin aloittelijoiden ruskavaellukselle Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Tämä vaellus on sinulle, joka olet haaveillut erämaan rauhasta ja Lapin ruskasta, mutta painava rinkka ja oma kartanlukutaito mietityttää. Tällä reissulla et tarvitse aikaisempaa vaelluskokemusta, pärjäät hyvällä peruskunnolla, pienellä rinkalla sekä seikkailumielellä, majoittumiset varaustuvissa.

    Vaellamme 8.-11.9.2024 Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Enontekiön Hetasta Muonioon Pallakselle. Vaelluksen pituus on noin 57 km, päivämatkat vaihtelevat 11-15 kilometrin välillä. Vaellus sopii aloittelijoille, aikaisempaa vaelluskokemusta et tarvitse. Eräopas ohjeistaa ennen vaellusta varusteista ja valmistautumisesta, sekä huolehtii turvallisuudesta vaelluksen aikana.
     
    Matkalla yövymme Metsähallituksen varaustuvissa upeissa puuttomissa tunturimaisemissa keskellä kansallispuiston rauhaa. Varaustuvissa on kamiina ja ulkokäymälät, yöpymisiin tarvitset oman makuupussin. Tarkempi varusteluettelo ilmoittautumisen jälkeen.

    Matkamme alkaa Enontekiön Hetan venesatamasta 8.9.2024 klo 10. Vene vie ryhmämme Ounasjärven yli reitin lähtöpisteeseen. Vaelluksemme päättyy Muonioon Hotelli Pallakselle 11.9.2024 noin klo 16. Mahdollisuus käyttää julkista liikennettä.

    Hetta-Pallas reitti kuljettaa meidät maamme kauneimpiin maisemiin, vanhimpaan kansallispuistoomme. Reittimme vie yli tuntureiden, poiketen välillä alas kuruihin. Karussa avotunturissa et juuri näe puita, mutta jalkojesi juuressa sinnittelee matalia tunturiolosuhteisiin sopeutuneita kasveja ruskan loistossa.

    Syksyllä sää voi tunturissa vaihdella nopeasti, joten kerrospukeutuminen, tuulen ja sateenpitävät varusteet ovat tarpeen. Varusteena tarvitset rinkan tai ison repun, makuupussin ja vaellukseen sopivat jalkineet ja vaatteet.  Tarkemman varusteluettelon saat ilmoittautumisen jälkeen. Mikäli sinulta puuttuu varusteita, opas auttaa niiden hankinnassa tai vuokraamisessa. Tutustu myös 365-klubin vuokrapalveluun.

    Osallistujat saavat kirjalliset ohjeet ja apua vaellukselle valmistautumiseen, varusteiden hankintaan ja ruokien suunnitteluun. Osallistujien kesken järjestetään etätapaaminen ennen vaellusta, jossa käydään läpi vaelluksella tarvittavat varusteet, vaellukselle valmistautuminen ja tutustutaan tarkemmin vaelluksen reittiin ja maastoihin.

    Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, joten voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus on hyvä olla olemassa.

    Opas
    Oppaana toimii TunneLuonto yrityksen omistaja, erä- ja luonto-opas Maritta Vasarinen. Hänellä on vankka kokemus vaelluksesta Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa. Hän on toiminut oppaana sekä kesä vaelluksilla että hiihtovaelluksilla, vaeltanut Huippuvuorilla, Grönlannissa, sekä huiputtanut mm. Mont Blancin.

    Aika: 8.9.2024 klo 10 – 11.9.2024 noin klo 16.
    Lähtöpaikka: Enontekiö Hetta, venesatama osoite: Valkamatie, Enontekiö
    Paluu: Pallastunturin Luontokeskus, osoite: Pallastunturintie 557, 99330 Pallastunturi
    Hinta ja erittely: 490 € sisältää venekuljetuksen, kolmen yön majoitukset varaustuvissa, saunan Hannukurussa, opastuksen ennen vaellusta ja vaelluksen aikana, sekä alv:n. Ei sisällä matkoja Enontekiölle eikä majoitusta ennen ja jälkeen vaelluksen.
    Maksu ja peruutusehdot: Ilmoittautumisen yhteydessä maksettava 100 € varausmaksu on sitova, mahdollisen peruutuksen yhteydessä sitä ei palauteta, varausmaksu varmistaa paikkasi vaellukselle. Osallistumismaksu 390 € erääntyy kaksi viikkoa ennen vaellusta.
    Minimi ja maksimi osallistujamäärä: 5-8 henkilöä
    Viimeinen ilmoittautumispäivä: 
    Vastaava järjestäjä: TunneLuonto, y-tunnus 2956741-4

    Lisätietoja voi kysyä oppaalta: maritta@tunneluonto.fi 
    • Koe Lapin ruska – Hetta-Pallas-vaellus tupamajoituksella

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    08.09.2024
    -
    11.09.2024
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Kellonaika
    10:00  - 16:00 
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite