Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Vinkit talvilomalle »

    Käsivarren ruskavaellus – Koe Lapin suurtuntureiden syksy

    Lähde Partioaitta 365-klubin syysvaellukselle kokemaan Käsivarren Lapin alkava syksy Suomen, Ruotsin ja Norjan Lappiin 3.-6.9.2023.

    Vaellusreittimme johdattaa meidät yli Kilpisjärven kohti lumihuippuisten suurtuntureiden maisemaan Ruotsin ja Norjan puolelle. Edessämme syksyn tunturimaisemaa silmänkantamattomiin. Aamulla heräät teltasta kiireettömänä, ympärillä vain hiljaisuus ja erämaan rauha.

    Vaellusreittimme johdattaa meidät Käsivarren erämaahan, lumihuippuisten suurtuntureiden kainaloon. Edessämme syksyn ruskaloistoa silmänkantamattomiin. Aamulla heräät teltasta kiireettömänä, ympärillä vain hiljaisuus ja erämaan rauha.
    Vaellus sopii niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin retkeilijöille, mutta vaatii kohtalaista kuntoa sekä seikkailumieltä. Vaelluksen pituus on noin 52 km, päivämatkat vaihtelevat 11-15 kilometrin välillä, kuljemme hitaasti maisemista nauttien ja majoitumme omissa teltoissa.

    Vaelluksen lähtö tapahtuu Kilpisjärven venesatamasta ja paluu Mallan Luonnonpuiston parkkipaikalle. Kilpisjärvelle pääsee julkisilla kulkuvälineillä.

    Matkamme alkaa Kilpisjärven venesatamasta tiistaina 3.9.2024, josta otamme laivakyydin kohti Koltaluoktaa. Reittimme vie Ruotsin Pältsan kautta Norjan Gappohytalle ja sieltä Kolmen valtakunnan rajapyykille. Paluu Mallan Luonnonpuiston kautta takaisin Kilpisjärvelle perjantaina 6.9.2024.

    Käsivarren erämaa-alueella sää voi vaihdella nopeasti ja Jäämereltä puhaltava tuuli voi vaihtaa kelin nopeasti hyvinkin kylmäksi. Siksi on suositeltavaa varustautua 3-vuodenajan varusteilla. Tarkemman varusteluettelon saat ilmoittautumisen jälkeen. Mikäli sinulta puuttuu varusteita, opas auttaa niiden hankinnassa tai vuokraamisessa. Tutustu myös 365-klubin vuokrapalveluun tästä.

    Osallistujat saavat kirjalliset ohjeet ja apua vaellukselle valmistautumiseen, varusteiden hankintaan ja ruokien suunnitteluun. Osallistujien kesken järjestetään etätapaaminen ennen vaellusta.

    Vaellukselle on mahdollista ottaa koira mukaan. Ruotsiin ja Norjaan matkustettaessa koirilla oltavat voimassa oleva passi, rokotukset, madotukset, sekä tulli-ilmoitus. Lemmikkien vienti- ja tuontisäädökset löytyvät täältä.  

    Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, joten voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus on hyvä olla olemassa.

    Opas
    Oppaana toimii TunneLuonto yrityksen omistaja, erä- ja luonto-opas Maritta Vasarinen. Hänellä on vankka kokemus vaelluksesta Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa. Hän on toiminut oppaana sekä kesä vaelluksilla että hiihtovaelluksilla, vaeltanut Huippuvuorilla, Grönlannissa, sekä huiputtanut mm. Mont Blancin.

    Aika: 3.9.2024 klo 10 – 6.9.2024 klo 16
    Paikka: Kilpisjärven venesatama, Käsivarrentie 14678, 99490 Kilpisjärvi (Vastapäätä Kilpisjärven Retkeilykeskusta)
    Hinta ja erittely: 550 € sisältää venekuljetuksen, telttapaikkamaksut, opastuksen ennen vaellusta ja vaelluksen aikana, matkan takaisin Kilpisjärven Retkeilykeskukselle, sekä alv:n. Ei sisällä matkoja Kilpisjärvelle eikä majoitusta ennen ja jälkeen vaelluksen.
    Maksu ja peruutusehdot: Ilmoittautumisen yhteydessä maksettava 100 € varausmaksu on sitova, mahdollisen peruutuksen yhteydessä sitä ei palauteta, varausmaksu varmistaa paikkasi vaellukselle. Osallistumismaksu 450 € erääntyy noin kuukausi ennen vaellusta.
    Minimi ja maksimi osallistujamäärä: 6-12 henkilöä
    Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.8.2024
    Vastaava järjestäjä: TunneLuonto, y-tunnus 2956741-4

    Lisätietoja voi kysyä oppaalta: maritta@tunneluonto.fi 

    (kuvat: Krista Ylinen)
    • Käsivarren ruskavaellus – Koe Lapin suurtuntureiden syksy

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    03.09.2024
    -
    06.09.2024
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Kellonaika
    10:00  - 16:00 
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite