Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kevon kanjoni – Kuivin vaellus

    Lähde Partioaitta 365-klubin uutuuskohteeseen Kevon kanjonille Kuivin vaellukselle. Vaellusreittimme kulkee läpi tunturikoivikoiden, nousten tunturiylängöille. Reitti johdattaa meidän Suomen luonnon ainutlaatuisiin nähtävyyksiin, jylhään Kevon kanjonilaaksoon sekä vehreälle Fiellun putoukselle. Aamulla heräät teltasta kiireettömänä, ympärillä vain hiljaisuus ja erämaan rauha.

    Vaellusreittimme on rengasreitti ja se alkaa 27.8.2024 Utsjoen Sulaojalta ja päättyy 31.8.2024 samaan paikkaan. Vaellus sopii jo hieman kokemusta omaaville retkeilijöille ja se vaatii kohtalaista kuntoa sekä seikkailumieltä, reitillä on kahlaten tehtäviä jokien ylityksiä. Perusvaellustaidot mm. teltan pystytys ja keittimen käyttö pitää hallita ennakkoon. Vaelluksen pituus on noin 88 km, päivämatkat vaihtelevat 19-23 kilometrin välillä. Majoitumme omissa teltoissa erämaaolosuhteissa. Vaelluksen lähtö ja paluu tapahtuu Sulaojan parkkipaikalta, jonne pääsee julkisilla kulkuvälineillä.

    Ohjelma ja varusteet
    Vaelluksemme alkaa 27.8.2024 klo 18 Sulaojan parkkipaikalta ja tekee viiden päivän rengasreitin Paistunturin erämaan ja Kevon Luonnonpuiston alueella. Paluu Sulaojan parkkipaikalle 31.8.2024 noin klo 19. Lähdemme liikkeelle illan tullen ja vaellamme ensimmäiseen leiripakkaamme kahden kilometrin matkan läpi tunturikoivikon. Iltalähtö mahdollistaa julkisen liikenteen käytön.

    Kahtena seuraavana päivänä reittimme on melko helppokulkuista tunturikoivikkoa sekä avotunturimaisemaa, muutamia vesistön ylityksiä. Kolmantena päivänä huiputamme Kuivi tunturin, mikäli sääolosuhteen sallii sen. Pystytämme ensi leirin Kuivin tuvan pihapiiriin ja huiputus tehdään ilman rinkkoja illansuussa.  Neljäntenä päivänä saavutamme Kevon Luonnonpuiston upean rotkolaakson, jolloin edessämme on paljon nousua ja laskua, sekä vesistöjä ylitettävänä kahlaamalla. Viimeisenä päivänä loppumatka takaisin Sulaojalle on taas helppokulkuista tunturi- ja harjumaisemaa upeiden järvien välissä.

    Kevon alueella sää voi vaihdella nopeasti ja yöt voivat olla jo kylmiä, siksi on suositeltavaa varustautua 3-vuodenajan varusteilla. Tarkemman varusteluettelon saat ilmoittautumisen jälkeen. Mikäli sinulta puuttuu varusteita, opas auttaa niiden hankinnassa tai vuokraamisessa. Tutustu myös 365-klubin vuokrapalveluun tästä. 

    Osallistujat saavat kirjalliset ohjeet ja apua vaellukselle valmistautumiseen, varusteiden hankintaan ja ruokien suunnitteluun. Osallistujien kesken järjestetään etätapaaminen noin kuukausi ennen vaellusta.

    Vaellukselle on mahdollista ottaa koira mukaan. Huomioithan että koiran kanssa on tehtävä jokien ylityksiä.
    Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta, joten voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus on hyvä olla olemassa.

    Opasesittely
    Oppaana toimii TunneLuonto yrityksen omistaja, erä- ja luonto-opas Maritta Vasarinen. Hänellä on vankka kokemus vaelluksesta Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa. Hän on toiminut oppaana sekä kesä vaelluksilla että hiihtovaelluksilla, vaeltanut Huippuvuorilla, Grönlannissa, sekä huiputtanut mm. Mont Blancin.

    Info
    Aika: Lähtö tiistaina 27.8.2024 klo 18 -   Paluu lauantaina 31.8.2024 noin klo 19
    Paikka: Sulaojan parkkipaikka Karigasniementie 5648, Karigasniemi, Utsjoki (tien nro 92).
    Hinta ja mahdollinen erittely: 490 € sis. alv. Hinta sisältää oppaan palvelut ennen vaellusta ja vaelluksen aikana, varusteluettelon, infokirjeen sekä turvallisuussuunnitelman. Hinta ei sisällä matkoja Utsjoelle eikä majoitusta ennen ja jälkeen vaelluksen.
    Maksu ja peruutusehdot: Ilmoittautumisen yhteydessä maksettava 100 € varausmaksu on sitova, mahdollisen peruutuksen yhteydessä sitä ei palauteta, varausmaksu varmistaa paikkasi vaellukselle. Osallistumismaksu 390 € erääntyy noin kuukausi ennen vaellusta. Mikäli peruutus tapahtuu kuukausi tai alle ennen vaellusta, veloitetaan peruutuskulut 50 % matkan hinnasta.
    Minimi ja maksimi osallistujamäärä: 6–12 henkilöä
    Viimeinen ilmoittautumispäivä: 11.8.2024

    Lisätietoja voi kysyä oppaalta: maritta@tunneluonto.fi 

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    27.08.2024
    -
    31.08.2024
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Kellonaika
    18:00  - 19:00 
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite