Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Saimaannorpan bongausretki meloen Saimaalla

    Kiinnostaako sinua lähteä seikkailemaan norppavesille ja jos hyvin onnistaa, niin myös nähdä saimaannorppa kajakin kyydistä? Discover Saimaa järjestää elämyksellisen melontaretken Saimaan vesillä 25.-26.5.2024.

    Koet virtaavan joen kirkkaan veden, seikkailun koskemattomaan puhtaaseen luontoon,makuelämyksen Saimaan herkkuihin sekä tuoreen raikkaat alkukesän illat.

    Melontaretkeen kuuluu täysihoito. Majoitus, ruokailut, ohjelma, reittisuunnittelu sekä melontavarusteet. Tulet vain paikalle ja me pidämme huolta kaikesta muusta.

    Melontaretken aikana koet kapeita järviosuuksia, kaartelevia järvikapeikkoja ja syviä järviä. Reitin varrella rannat ovat turvallisen lähellä. Retken aikana opas pitää sinusta hyvän huolen alusta loppuun asti ja luo lämminhenkisen tunnelman.

    Kenelle: Haluat nauttia luonnon kauneudesta ja hiljaisuudesta erämaatunnelmissa. Nauttia herkullista lähiruokaa paikallisen isännän loihtimana. Ensimmäisenä melontapäivänä koet ainutlaatuisia hetkiä jokimelomelonnan parissa. Toisena päivänä siirrymme melomaan Saimaalle ainutlaatuiselle Katosselän luonnonsuojelualueelle, jossa saimaannorpat asustavat. 
    Retken lähtöpiste: Pieni Jukajärvi. Tarkemman lähtöpaikan saat sähköpostilla ilmoittaumisen jälkeen. Tai ota yhteyttä info@discoversaimaa.fi.
    Retken päätöspiste: Reposenniemi. Puumala.
     
    Ensimmäisen tauon pidämme Mikonpolven laavulla Lieviskänjoen varrella. Saat nauttia aidot nokipannukahvit ja nuotioherkun.  Nuotiotulen äärellä on mahdollisuus paistaa myös makkaraa tai nauttia erähenkinen ruoka.
     
    Lieviskäjoen tunnelma vetää lähes sanattomaksi. Lempeästi virtaavan joen mutkat herättävät mielenkiinnon mystisellä tavalla. Vihreä ja vehreä luonto ovat parhaimmillaan. Lieviskän myllyllä on ohjelmassa kajakkien pieni kanto osuus myllyn toiselle puolelle Lieviskänlahdelle, josta avautuu Saimaan upeat norppavedet.
     
    Lieviskänlahden rannalla Reposenniemessä isäntäpariskunta toivottaa sinut tervetulleeksi. Rantasauna ja herkullinen illallinen kruunaavat melontapäivän. Illallinen koostuu lähiruoasta. Majoitut Saimaan rannalla aittamajoituksessa 2-4 neljän hengen huoneissa. Voit myös majoittua omassa teltassa tai riippukeinussa. Illasta kuulemme tarinoita saimaannorpasta. Savusauna lämpiää myös ennakkoon tilauksesta lisämaksulla.
     
    Seuraavan päivän melontaretki Saimaalla kuljettaa meidät norppavesille Katosselän upealle luonnonsuojelualueelle, jossa saatamme onnistua näkemään saimaannorpan loikoilemassakivillä. Matkan varrella ihailemme kallio jyrkänteitä, luonnon kauneutta sekä kivikautisia mystisiä kalliomaalauksia.
     
    Reitti on ensimmäisenä päivänä jokiosuuksilla  suojainen ja matka etenee vaivattomasti. Isoja järviylityksiä ei ole ja melomme rantojen läheisyydessä.
    Päiväretken pituus molempina päivinä noin 10-15 km.
     
    Vaativuustaso: Uimataito on välttämätön. Retkelle lähtö on mielekkäämpää, kun olet  melonut aiemmin ja perusasiat ovat hallussa.  Vasta-alkajat voivat osallistua kaksikko kajakilla/kanootilla. Voimme järjestää myös yksityismelontakurssin ennen melontaretkeä. Kysy lisää.
     
    Ennen retkeä:
    Valmistamme sinut parhaalla mahdollisella tavalla melontaretkelle. Lähetämme sinulle tarkan pakkauslistan, jonka käymme lähtijöiden kanssa läpi melontaretkelle tarvittavat tavarat. Annamme tietoa ja vinkkejä melontaan sekä suullisesti että kirjallisesti , jotta sinulla on turvallinen sekä luotettava olo lähteä useamman päivän melontaretkelle.

    Retken hinta: 377€ (sis.alv)

    Retken hinta sisältää:
    • Melontaopas kahdeksi päiväksi
    • Nokipannukahvit nuotiolla
    • Lähiruoka illallinen
    • Aamupala retken toisena päivänä
    • Rantakala-ateria retken toisena päivänä
    • Majoitus – aittamajoitus.
    • Rantasaunan pehmeät löylyt
    Hintaan sisältyy myös kajakin vuokra retken ajaksi (yksikkö tai kaksikko). Vuokraan sisältyvät melontaan liittyvät tarvittavat varusteet (pelastusliivit, mela ja aukkopeitto) sekä kajakin kuljetus valmiiksi paikan päälle sekä lähtö- sekä paluupäivinä.

    Ajankohta: 25.-26.5.
    Viimeinen ilmoittautumispäivä: 5.5.2024
     
    Lähin juna-asema on Imatralla. Kuljetukset lähtöpaikalle lisämaksusta esim. Imatra – Jukajärvi. Voimme yhdessä sopia yhteiskuljetuksista lähempänä retkeä.
     
    Imatrankoski ja Kruununpuisto kannattaa ehdottomasti kokea samalla reissulla. Imatralta löytyy paljon muitakin näkemisen arvoisia paikkoja ja mukavia majoitusvaihtoehtoja.
     
    Ota yhteyttä, niin kerromme lisää

    041 313 6868 / Discover Saimaainfo@discoversaimaa.fiOpas: taru@discoversaimaa.fi
     
    Lämpimästi TERVETULOA MUKAAN!

    • Saimaannorpan bongausretki meloen Saimaalla

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    25.05.2024
    -
    26.05.2024
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Kellonaika
    11:00  - 15:00 
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite