Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Valokuvausretki Suomen kuuluisimmalle tunturijonolle

    EEVA MÄKINEN X PARTIOAITTA 365 KLUBI

    Maaliskuu on antoisaa aikaa talvisessa Lapissa. Pitkä talvi on tuonut lunta tunturiin ja luonut ympäristöstä silmiä hivelevän kauniin. Pimeät yöt ja pitkät päivät mahdollistavat kuvauksesta innostuneen retkeilijän kokemaan uusia elämyksiä Suomen yhdellä kauneimmista alueista. Lähde mukaan kokemaan mahtava retki ja inspiroitumaan tunturimaisemissa kuvaamisesta yhdessä samanhenkisten uusien tuttavien kanssa.

    Pallas-Yllästunturin kansallispuisto on Suomen kolmanneksi suurin kansallispuisto Länsi-Lapissa. Kansallispuisto sijaitsee Kittilän, Kolarin, Muonion ja Enontekiön kuntien alueella ja kattaa yli 1000 neliökilometrin alueen. Suosittu retkikohde tarjoaa vuoden ympäri yli 350 kilometriä merkittyjä reittejä usean päivän vaellukselle ja päiväretkille.

    Retkemme sijoittuu pienelle ja ainutlaatuiselle osuudelle Pallaksen kansallispuistoa. Matkalla avautuu upeat maisemat kuusimetsiin ja tuntureihin, joissa talven piiskaama lumi luo kauniita muotoja rinteisiin. Syrjäinen reitti tarjoaa vaeltajalle hiljaisuutta ja talven seesteistä tunnelmaa.

    Retki alkaa perjantaina 1.3. klo 10.00 kansallispuiston itäpuolelta Raattamasta Tunturi Hotelli Vuotispirtiltä, josta lähdemme vaeltamaan kohti Kansallispuiston rajaa. Vaelluksen kohteena toimii Nammalakurun vuokratupa noin 5 km päässä aloituspisteestä, jonka ympäristössä tulemme viettämään viikonlopun kuvaten vuorokauden kauneimmat hetket. Retkellä ei kerätä kilometrejä, vaan etsitään ja odotetaan hienoa valoa kuvia varten. Sunnuntaina palaamme iltapäivällä takaisin lähtöpisteeseen, jossa pääsemme lämmittelemään Vuontispirtin löylyihin. Ohjelma loppuu noin klo 15.00. Vaelluksella majoitutaan vuokratuvassa tai vapaavalintaisesti vuokratuvan pihapiirissä omissa teltoissa, jotka asiakkaat kantavat itse mukanaan. Vuokratuvan peti sisältyy hintaan kaikille osallistujille.

    Retki sopii talviretkeilyä harrastaneille ja valokuvauksesta kiinnostuneille. Hyvä peruskunto, järjestelmäkamera ja kyky kantaa omat varusteensa riittävät lähtemiseen. Retkelle lähdetään oman mieltymyksen mukaan tunturisuksilla tai lumikengillä. Nousu ylös tunturiin on jyrkkä, joten nousukarvat ja sauvat ovat suositeltuja. Ahkion voi ottaa mukaan, mutta myös suurella rinkalla voi lähteä. Ruokailuista jokainen vastaa itse.

    Vaellukselle mahtuu 10 klubilaista. Retken oppaina toimii ammattivalokuvaaja Eeva Mäkinen ja eräopas Mikko Santasalo.

    RETKEN OPAS JA ANTI

    Ammatikseen valokuvaava Eeva Mäkinen toimii reissun vetäjänä ja jakaa oppejaan osallistujille. Eeva on työskennellyt useamman vuoden ajan valokuvaajana ja hän myös kirjoittaa retkiltään artikkeleita Latu & Polku –lehteen. Eevan asiakkaina on ollut esimerkiksi Nikon, Lumene, Finnair, Visit Finland ja Partioaitta.

    Eeva korostaa kuvissaan Suomen luonnon kauneutta eri vuodenaikoina, mutta pitää lempivuodenaikanaan talvea. Hän retkeilee välillä yksin ja välillä yhdessä muiden kuvaajien kanssa. Eeva pohtii paljon kuvien sanomaa ja haluaa kertoa tarinoita katsojille nuoren naisen näkökulmasta.

    Sisällä tuvassa käydään alkeellisissa olosuhteissa läpi yökuvauksen ja talvikuvauksen perusasetukset sekä keskustellaan mahdollisuuksista. Tarkoituksena on tarjota osallistujille perinteisten asetusvinkkien lisäksi ajatuksia siitä, miten omaa tekemistä voisi kehittää ja mistä voisi hakea inspiraatiota.

    Yökuvauksessa on paljon erilaisia muotoja ja kannustamme jokaista kuvaamaan rohkeasti koko viikonlopun ajan, ennemmin kokeillen hieman erilaista kuvausta mitä normaalisti.

    Eeva on tehnyt kuvausmatkoja ympäri maailmaa, mutta nauttii nykyään vain Suomessa ja pohjoismaissa kuvaamisesta. Hän kertoo iltojen aikana tarinoita omilta kuvausreissuistaan ja siellä onnistumisista ja epäonnistumisista. Hän kertoo myös kalustostaan ja siitä, mitä ei jättäisi kamerarepustaan pois.

    Juttelemme paljon ja saamme varmasti toinen toisiltamme vinkkejä siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon ja minkälainen varustus talvikuvauksessa varsinkin retkiolosuhteissa toimii parhaiten.

    MAKSU- JA VARAUSEHDOT

    Pallaksen kolmen päivän ja kahden yön valokuvausretken hinta on 420€ / hlö. Hintaan sisältyy opastukset ennen matkaa ja matkalla, 2 yötä varaustuvassa ja valokuvaukseen liittyvä luento sisällä alkeellisessa tuvassa (huomioiden olosuhteet), pieniä tarjoiluja matkan varrella, loppusaunan sekä päätöstarjoilun Vuontispirtillä.

    Maksu suoritetaan kahdessa erässä, joista ensimmäinen (120€) maksetaan varauksen yhteydessä ja loput noin kuukausi ennen lähtöä. Varausmaksu on sitova ja peruutustapauksissa katsomme tapauskohtaisesti sen palautuksen. Mahdolliset peruutukset on tehtävä viimeistään kuukausi ennen kuvausretken alkua. Lähtijöillä tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.

    Ikärajana lähtijöillä on 18 vuotta.

    Autamme mielellämme yhteisten kyytien järjestämisessä, kun ilmoittautumiset ovat täynnä.

    Lisätietoja: eeva@eevamakinen.com

    www.eevamakinen.com
    Instagram: @eevamakinen

    Tarkempi retkikuvaus ja varustelista ladattavissa tästä
    • Valokuvausretki Suomen kuuluisimmalle tunturijonolle Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    01.03.2019
    -
    03.03.2019
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Tapahtumanpaikka
    Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
    Vuontispirtintie 267
    99340 Enontekiö
    Ilmoittaudu

    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite