Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Kevätvaellus Seitsemisen kansallispuistoon

    Toukokuu on mitä parhainta aikaa vaeltamiselle ja luonnon tarkkailulle. Polut ovat sulaneet, muuttolinnut saapuneet ja luonto on herännyt jälleen kukkaan. Tällä kevätvaelluksella nautimme kevään ensimmäisistä kilometreistä rinkka selässä ja opiskelemme polkuja matkatessamme lintujen laulujen tunnistamista kokeneen oppaan avulla. Yövymme telttailualueella omin varustein, joten tarvitset omat yöpymisvarusteet. Matkaa vaelluksella kertyy viikonlopun aikana yhteensä noin 18km, joten retkelle saa varata hyvällä omalla tunnolla hiilihydraattipitoisia herkkuja mukaan!

    MITÄ, MISSÄ, MILLOIN?

    Yhden yön kevätvaellus Seitsemisen kansallispuistoon, jossa vaellamme lauantaina noin 10km ja sunnuntaina 8km. Yövymme telttailualueella omin varustein ja otamme muut retkeilijät huomioon. Ryhmä koostuu kymmenestä ryhmäläisestä ja oppaasta.

    Tapaamme lauantaina 18.5. klo 10 Multiharjun parkkipaikalla aarniometsän kupeessa. Suuntaamme aluksi kohti Honkaniemen nuotiopaikkaa, jossa syömme lounasta. Honkaniemestä lähdemme vaeltamaan kohti Kirkas-Soljasten telttailualuetta läpi vanhojen metsien. Yövymme Kirkas-Soljasilla omissa teltoissamme ja vietämme iltaa nuotiolla. Sunnuntaina aloitamme päivän halukkaiden kanssa aikaisen aamun linturetkellä, jonka jälkeen nautimme vielä nokipannukahvit ennen lähtöä. Palaamme hieman eri reittiä noin 8km matkan vaelluksemme aloituspisteeseen, ja päätämme retken viimeistään klo 16.

    Vaelluksen lähtöpaikalle ei pääse julkisilla kulkuvälineillä, mutta tavallisesti kaikille kyytiä tarvitseville järjestyy kimppakyyti muiden retkeläisten kanssa bensakulut jakaen. Oppaan autoon mahtuu kolme retkeläistä Hyvinkään rautatieasemalta tai Tampereelta.

    MITÄ RETKI MAKSAA JA MITÄ HINTA SISÄLTÄÄ?


    Retken hinta on 70e sisältäen oppaan palvelut ennen retkeä ja retken aikana sekä nokipannukahvit koko retken ajan. Maksamalla 20 euron varausmaksun varmistat paikkasi retkelle. Loput 50 euroa maksetaan noin kaksi viikkoa ennen retkeä.

    MITÄ TARVITSEN, JOTTA VOIN OSALLISTUA RETKELLE?

    - Sinun tulee olla 365 -klubin jäsen. Liittyminen klubiin on ilmaista. Mikäli et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä täältä.
    - Sinulla tulee olla säätä pelkäämätön, seikkailullinen asenne.
    - Sinulla tulee olla säänmukaista ulkoiluvaatetta, tukevat kengät, rinkka, teltta, makuupussi, makuualusta ja omat eväät. Mikäli retken aikana on voimassa metsäpalovaroitus, emme voi valmistaa ruokaa tulilla, jolloin on hyvä olla oma keitin mukana. Mikäli metsäpalovaroitusta ei ole, on jokaisella ruokatauolla mahdollisuus valmistaa ruoka tulilla.
    - Sinulla on hyvä olla voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus.
    - Retken ikäraja on 15 vuotta, alle 18 -vuotiaat vanhempien seurassa.

    KUKA RETKEN JÄRJESTÄÄ?

    Retken oppaana toimii luonto-ohjaaja Silja Vuohensilta. Siljalla on yli kymmen vuoden retkeilykokemus niin vesiltä, poluilta kuin lumeltakin. Siljan retkillä tärkeintä ei ole kilometrien määrä, vaan niiden laatu. Silja järjestää matalan kynnyksen retkiä helposti saavutettaviin, mutta ainutlaatuisiin luontokohteisiin toiminimellä Luontokaipuu. Lisää tietoa oppaasta ja Siljan retkistä: https://www.facebook.com/Luontokaipuu-569897163362762/ 

    Siljan uskollinen pieni ystävä, jackrusselinterrieri Käpy, on tottunut kulkemaan Siljan matkassa mukana. Käpy on hyväkäytöksinen, tottunut retkeilijä, jonka mukana olosta ei pitäisi olla harmia kellekään, päinvastoin! Käpy on erittäin sosiaalinen ja iloinen tyyppi, jota voi vaikka lainata lämmittämään kainaloa. Kerrothan kuitenkin, jos koiran mukana olo haittaa esimerkiksi allergian takia.

    ENTÄ JOS...?

    Entä jos en saa kaveria retkelle mukaan? Tällä retkellä on tarkoitus tutustua ja viettää aikaa ryhmänä. Et jää varmasti vaille juttuseuraa nuotion ääressä samanhenkisten ihmisten kanssa.

    Entä jos en ole varma, jaksanko vaeltaa niin pitkää matkaa? Tällä vaelluksella maasto ei ole sieltä haastavimmasta päästä, ja tahti on varsin rauhallinen. Ryhmä kulkee hitaimman ehdoilla, ja vaelluspätkiin on varattu runsaasti aikaa. Jos omaat hyvän peruskunnon ja olet perusterve, jaksat varmasti mukana.

    Entä jos en omista rinkkaa, telttaa, makuupussia tai makuualustaa? Silloin kannattaa kysyä varusteita lainaan Partioaitan myymälästä! Partioitta 365 -klubilaiset voivat lainata myymälöistä varusteita panttia vastaan, katso lisätietoa täältä.

    TERVETULOA MUKAAN!

    Paikka: Seitsemisen kansallispuisto
    Aika: 18.-19.5.
    Osallistujamäärä: korkeintaan 10 henkilöä
    Hinta: 70e sisältäen oppaan palvelut ennen retkeä ja retken aikana sekä nokipannukahvit koko retken ajan. Maksamalla 20 euron varausmaksun varmistat paikkasi retkelle. Loput 50 euroa maksetaan noin kaksi viikkoa ennen retkeä.

    Ilmoittauduthan retkelle viimeistään 3.5. mennessä.

    Kaikissa retkeen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostitse suoraan Siljaan silja.vuohensilta@gmail.com 
    • Kevätvaellus Seitsemisen kansallispuistoon Seitsemisen kansallispuisto

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    18.05.2019
    -
    19.05.2019
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Tapahtumanpaikka
    Seitsemisen kansallispuisto
    Jaulintie 738
    39450 Ikaalinen
    Kokoontumispaikka
    Multiharjun parkkipaikka, Jaulintie 738, 39450 Ikaalinen (katso Google-kartta)
    Ilmoittaudu

    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite