Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Talviretki Repovedelle

    Tällä 365 -klubin retkellä sukellamme talviseen Repoveden kansallispuistoon ja yövymme kamiinallisessa kodassa. Kuljemme talvisinkin auki pysyviä polkuja jalan ja valmistamme ruokamme nuotiopaikoilla, joten et tarvitse tälle retkelle sen kummempia talviretkeilyvarusteita: riittää, kun sinulla on rinkka, hieman lämpimämpi makuupussi, makuualusta ja lämpimät vaatteet. Retki sopiikin loistavasti talviretkeilyyn tutustuvalle.

    MITÄ, MISSÄ, MILLOIN?

    Yhden yön talvivaellus Repoveden kansallispuistoon. Retki sisältää yhteensä noin 10km kävelyä poluilla / metsäautotiellä. Ryhmä koostuu oppaan lisäksi kahdeksasta retkeläisestä. Yöpyminen tapahtuu Karhulahden kamiinallisessa varauskodassa, jossa yövytään kodan lavereilla. Halukkaat voivat nukkua ulkona omassa teltassa kuten opaskin.

    Retki alkaa lauantaina klo 11 Saarijärven parkkipaikalta, josta siirrymme aluksi noin kilometrin matkan Sukeltajanniemen tulipaikalle. Ryhmäläiset valmistavat omat eväät tulilla ja opas keittää nuotiolla nokipannukahvit. Evästauon jälkeen lähdemme kohti Karhulahden kotaa. Matkan varrella käymme ihailemassa maisemat Olhavavuorelta. Saavumme hyvissä ajoin iltapäivällä Karhulahden kodalle, jossa kukin valmistaa päivällistä ja opas neuvoo talviretkeilystä ja teltassa yöpymisestä talvella. Käymme vielä illalla halukkaiden kanssa otsalamppuretkellä ihailemassa tähtitaivasta tai talvista metsää ja teemme nuotion kodan pihaan, jossa opas paistaa lettuja.

    Sunnuntaina vietämme rauhallisen aamun Karhulahdessa vailla kiirettä lähdön kanssa. Palaamme kuitenkin viimeistään klo 13 Saarijärven parkkipaikalle, johon retkemme päättyy. Saarijärveltä voi käydä vielä itsenäisesti pienellä retkellä tai syömässä eväitä lauantaina vieraillulla Sukeltajanniemen nuotiopaikalla. Mikäli jäät vielä kantavat, voi retkeen yhdistää hyvin jäällä hiihtämistä tai pilkkimistä.

    Saarijärvelle ei pääse talvella julkisilla kulkuneuvoilla, mutta tavallisesti kaikille kyytiä tarvitseville järjestyy kimppakyyti muiden retkeläisten kanssa bensakulut jakaen. Oppaan autoon mahtuu kolme retkeläistä Hyvinkään rautatieasemalta.

    MITÄ RETKI MAKSAA JA MITÄ HINTA SISÄLTÄÄ?


    Retki maksaa 100e sisältäen arvolisäveron, nokipannukahvit, lettukestit, varauskodan käytön sekä oppaan palvelut ennen retkeä ja retken aikana. Maksamalla 20 euron ennakkomaksun ilmoittautumisen yhteydessä varmistat paikkasi retkelle. Ennakkomaksu on sitova. Loput 80 euroa maksetaan noin kaksi viikkoa ennen retkeä.

    MITÄ TARVITSEN, JOTTA VOIN OSALLISTUA RETKELLE?

    - Sinun tulee olla 365 -klubin jäsen. Liittyminen klubiin on ilmaista. Mikäli et ole vielä jäsen, voit rekisteröityä täältä.
    - Sinulla tulee olla säätä pelkäämätön, seikkailullinen asenne.
    - Sinulla tulee olla säänmukaista ulkoiluvaatetta, mahdollisesti nastakengät tai liukuesteet (jos polut ovat jäiset), lämmin taukotakki (esim. kevyt untuva- tai toppatakki), lämmin makuualusta ja makuupussi (joilla pystyt yöpymään kodassa, vaikka sen lämpötila laskisi yön aikana lähelle nollaa, tai jopa hieman pakkasen puolelle) sekä omat eväät. Tarkempi pakkauslista lähetetään ilmoittautumisen jälkeen.
    - Sinulla on hyvä olla voimassa oleva matka- tai tapaturmavakuutus.
    - Retken ikäraja on 15 vuotta, alle 18 -vuotiaat vanhempien seurassa.

    KUKA RETKEN JÄRJESTÄÄ?

    Retken oppaana toimii luonto-ohjaaja Silja Vuohensilta. Siljalla on yli kymmen vuoden retkeilykokemus niin vesiltä, poluilta kuin lumeltakin. Siljan retkillä tärkeintä ei ole kilometrien määrä, vaan niiden laatu. Silja järjestää matalan kynnyksen retkiä helposti saavutettaviin, mutta ainutlaatuisiin luontokohteisiin toiminimellä Luontokaipuu. Lisää tietoa oppaasta ja Siljan retkistä: https://www.facebook.com/Luontokaipuu-569897163362762/ .

    Siljan uskollinen pieni ystävä, jackrusselinterrieri Käpy, on tottunut kulkemaan Siljan matkassa mukana. Käpy on hyväkäytöksinen, tottunut retkeilijä, jonka mukana olosta ei pitäisi olla harmia kellekään, päinvastoin! Käpy on erittäin sosiaalinen ja iloinen tyyppi, jota voi vaikka lainata lämmittämään kainaloa. Kerrothan kuitenkin, jos koiran mukana olo haittaa esimerkiksi allergian takia.

    ENTÄ JOS...?

    Entä jos minun tulee kylmä? Kylmyys on varustekysymys. Hyvin pukeutuneena talvi on mitä parhainta aikaa retkeilyyn! Saat oppaalta vinkit talvipukeutumiseen hyvissä ajoin ennen retkeä, ja lyhyiden matkojen vuoksi jaksat varmasti kantaa riittävästi vaatetta mukanasi, kun telttakaan ei vie rinkassa tilaa. Sitä paitsi: rasvaisen ja sokeripitoisen ruuan nauttiminen auttaa kylmyyden torjumiseen, joten tällä retkellä on normaalia suurempi syy syödä suklaata ja muita herkkuja! Lämmitämme varauskodan illalla lämpimäksi kamiinan avulla, joten kosteat vaatteet saavat kuivahtaa ja kodassa voi oleilla vähän kevyemmillä vaatteilla. Yöllä tulia ei ole tarkoitus kuitenkaan pitää, joten yöllä lämpötila voi kodassa laskea lähelle nollaa, tai jopa pakkaselle, joten lämmin makuupussi on tarpeen.

    Entä jos en omista tarpeeksi lämmintä makuupussia, enkä haluaisi ostaa sellaista yhtä retkeä varten? Tällöin sinun kannattaa harkita tuplamakuupussin käyttöä. Tuplapussi toimii niin, että oman makuupussin päälle vedetään toinen, mielellään hieman omaa pussia isompi makuupussi. Tällöin pussien väliin jää pieni ilmatila, joka tehostaa eristävyyttä. Kysy siis kaverilta toista pussia lainaksi oman pussin päälle. Jotkut käyttävät myös tupla-alustaa talvella.

    Entä jos en saa kaveria retkelle mukaan? Tällä retkellä on tarkoitus tutustua ja viettää aikaa ryhmänä. Et jää varmasti vaille juttuseuraa nuotion ääressä samanhenkisten ihmisten kanssa.

    Entä jos minua epäilyttää, uskallanko nukkua yöni ulkona talvella tai pärjäänkö retkellä mukana? Tälle retkelle voit lähteä mukaan aivan noviisinakin. Kokenut opas auttaa selättämään ongelmat. Jos retki kiinnostaa, sinulla on tarvittavat varusteet ja omaat sellaisen kunnon, että jaksat kävellä 5km suuntaansa leiripaikalle, pärjäät varmasti mukana!

    TERVETULOA MUKAAN!

    Paikka: Repoveden kansallispuisto
    Aika: 30.-31.3.
    Osallistujamäärä: korkeintaan 8 henkilöä
    Hinta: 100e sisältäen arvolisäveron, nokipannukahvit, lettukestit, varauskodan käytön sekä oppaan palvelut ennen retkeä ja retken aikana. Maksamalla 20 euron ennakkomaksun ilmoittautumisen yhteydessä varmistat paikkasi retkelle. Ennakkomaksu on sitova. Loput 80 euroa maksetaan noin kaksi viikkoa ennen retkeä.

    Ilmoittauduthan retkelle viimeistään 15.3. mennessä.

    Kaikissa retkeen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä sähköpostitse suoraan Siljaan silja.vuohensilta@gmail.com
    • Talviretki Repovedelle Repoveden kansallispuisto

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    30.03.2019
    -
    31.03.2019
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Tapahtumanpaikka
    Repoveden kansallispuisto
    Kuismantie 990
    47910 Kouvola
    Kokoontumispaikka
    Saarijärven parkkipaikka, Kuismantie 990, Kouvola (katso Google-kartta)
    Ilmoittaudu

    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite