/tapahtumat//yritys/vuodesta-1928//asiakaspalvelu/yritysmyynti//yritys/sv/information-om-partioaitta/

Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Karhusafari Kuhmossa

    Itä-Suomen erämaiden suurpetojen kuvaamiseen tarkoitetut piilokojut houkuttelevat kuvaajia ympäri maailmaa. Lähde mukaan 24.–27.8. Partioaitan 365-klubiretkelle Kuhmoon tarkkailemaan karhuja ja muita pohjoisia suurpetoja. Koe unohtumaton elämys, kun karhu auringon laskiessa lähestyy suon poikki ihmisiä huomaamatta. Illan hämärtyessä voit kuulla myös susien ulvontaa.  

    Kuhmon läheisyydessä suolla sijaitsevat piilokojut ovat yksi Suomen hienoimmista luontoretkimahdollisuuksista. Suurpetojen havainnoinnin lisäksi samalla retkellä voit kuitenkin myös nauttia itäisen suomen erämaaluonnosta – soista ja metsistä.
    Retki sopii jokaiselle, joka pystyy istumaan kojussa. Tälle retkelle voit lähteä ilman retkeilykokemusta.

    Ohjelma ja varusteet
    Tapaamispaikka on Kajaanin linja-autoasemalla klo 10. Paikalle tullaan omalla tai julkisilla kyydeillä. Perille Kuhmoon voi ajaa myös omalla autolla.

    Retkellä yövytään sisällä. Perusleirimme matkan aikana on suuri hirsimökki, jossa nukumme, syömme herkullisia aterioita, katsomme paikallisoppaan ja palkitun valokuvaaja Lassi Rautiaisen luontokuvaesityksiä ja saunomme. Mökki sijaitsee järven rannalla, jossa ainoina naapureina on kaakkureita, kalasääskiä ja kurkia. Teemme kävelyretkiä karhuja jäljittäen vuosisatoja vanhoihin metsiin, etsien samalla karhujen raapimismerkkejä, ulosteita ja jälkiä.

    Kaksi yötä retkellä vietetään kuvauskojuissa. Ryhmä jaetaan eri kojuille. Joillekin kojuille on pieni kävelymatka soiden yli. Voimme kojulta nähdä karhujen saapuvan haaskalle. Aamulla paikalla voi pyörähtää varovainen ahma. Toiseksi yöksi vaihdamme kojua.

    Retki järjestetään elokuun lopussa, jolloin sää on yleensä miellyttävä, päivälämpötilojen vaihdellessa 10–20 asteen välillä. Öisinkin lämpötila pysyy vielä plussalla. Hyttysiä on kesän lopussa enää vähän.

    Vieraillemme lisäksi Venäjän rajalla ei-kenenkään-maalla, joten varaa retkelle mukaan passi. Ennen paluuta asutuksen pariin on aikaa soudella rauhaisalla järvellä, kalastaa, uida ja patikoida erämaassa. Varusteiksi riittävät keliin sopivat ulkoiluvaatteet, saappaat tai vaelluskengät. Saat varustelistan oppaaltasi hyvissä ajoin ennen retkeä.  

    Järjestäjät ja oppaat
    Retki järjestetään yhteistyössä Äventyrsresorin kanssa. Mukana on klubiopas Mia Sinisalo, Valla Outdoorsista. Mia Sinisalo on luontoliikuntaan rakastunut erä- ja luonto-opas sekä melontaohjaaja. Mia Sinisalo on liikkunut pyörällä, suksilla, jalkaisin ja meloen Ruotsin, Norjan ja Suomen kansallispuistojen poluilla sekä tunnettujen reittien ulkopuolella.  Mian retkillä edetään rauhallisesti ja nautitaan luonnon ihmeistä, kun niitä löytyy. Jokaisella on aikaa vahvistaa luontosuhdettaan.

    Tapaamispaikka: Kajaanin matkahuolto, Sammonkatu 13, 87100 Kajaani. Linja-autoasemalta lähdemme minibussilla kohti Kuhmoa.
    Tapaamisaika: klo 10
    Aika: 24.-27.8.2021
    Hinta: 12 950 Ruotsin kruunua (noin 1330 euroa), sisältäen arvonlisäveron, kyydin minibussilla, majoituksen, ohjelman, ruokailut, opastuksen ennen vaellusta ja sen aikana.
    Maksu ja peruutusehdot: Osallistumismaksu 12 950 Ruotsin kruunua (noin 1330 euroa) maksetaan kokonaisuudessaan retkelle ilmoittautuessa. Ilmoittautuminen tapahtuu Ävetyrsresorin sivulla.  Hinta ilmoitetaan siellä Ruotsin kruunuina, mutta vastaa euroissa hintaa 1330 euroa.
    Osallistujamäärä: 10–15
    Viimeinen ilmoittautumispäivä: 10.8.2021
    Lisätietoja voi kysyä oppaalta: mia.sinisalo@vallaoutdoors.com


    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    24.08.2021
    -
    27.08.2021
    Tapahtuman tyyppi
    Vaellus
    Tapahtumanpaikka
    Kuhmo
    Kuhmo
    88900 Kuhmo
    Loppuunmyyty
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    Suosituimmat tuotemerkit

    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite