Merkkiehdotukset

  Kategoriaehdotukset

   Hakuehdotukset

    Tuotteet

    Pöllöretki Sipoonkorven kansallispuistoon

    Tunnistatko helmipöllön puputuksen tai varpuspöllön viheltelyn? Entä oletko kuullut koskaan lehtopöllön kaihoisaa huhuilua? Tällä 365 -klubin pöllöretkellä sukellamme Sipoonkorven kansallispuiston uumeniin kuulostelemaan jännittävää talviyötä!

    Kävelemme illan aikana noin 5 km luontopolkua ja maantietä pitkin, ja vietämme evästauon ryhmämme käyttöön varatulla grillikatoksella. Pysähtelemme kuuntelemaan mahdollisia huhuilijoita ja nautimme talviyön tunnelmasta.

    Opiskelemme viimeistään evästauolla nauhoitteiden avulla eri pöllölajien tunnistamista, joten ei haittaa, vaikkemme pöllöjä juuri tällä retkellä löytäisikään!

    Kokoonnumme Byabäckenin parkkipaikalla klo 18 ja lähdemme kävelemään luontopolkua pitkin läheiselle Bergströmin varattavalle grillikatokselle, jossa teemme nuotion ja syömme omia eväitämme nuotion lämmössä. Opas kertoo Suomen pöllölajeista ja niiden tunnistamisesta äänen avulla, ja kuuntelemme pöllöjen ääniä nauhoitteista. Evästauon jälkeen kävelemme noin 3km luontopolkua ja maantietä pitkin pöllöjä kuulostellen.  

    Tarvitset retkelle otsalampun, lämpimät säänmukaiset vaatteet tukevat talvi- tai nastakengät.  Jos sinulla ei ole nastakenkiä, varaa liukuesteet kenkiisi. Kuljemme talvisinkin auki pysyviä polkuja jalan, mutta kelistä riippuen polku voi olla luminen tai liukas. Evästauolle kannattaa varata istuinalusta, lisää lämmintä vaatetta ja omat eväät.

    Tälle retkelle koirat eivät ikävä kyllä ole tervetulleita, sillä saatamme pysähtyä kuuntelemaan pöllöjä pitkäksikin aikaa, ja koirien liikehdintä saattaa häiritä ainutkertaista tilaisuutta kuulla pöllön vaimeaa huhuilua.

    Oppaana retkellä toimii 365 -klubin vaellusopas Silja Vuohensilta. Silja on erityisen perehtynyt lintuihin ja niiden äänien tunnistamiseen ja onkin järjestänyt jo usean vuoden ajan erilaisia linturetkiä.

    Paikka ja kokoontumispaikka: Sipoonkorven kansallispuisto, Byabäckenin parkkipaikka, Länsitie 237, Sipoo.
    Aika: 8.4. klo 18-22
    Hinta ja erittely: 365 -klubin jäsenille ilmainen!
    Minimi ja maksimi osallistujamäärä: max 10 hlö
    Viimeinen ilmoittautumispäivä: 20.3.

    Lisätietoja voi kysyä oppaalta: silja.vuohensilta@gmail.com
    • Pöllöretki Sipoonkorven kansallispuistoon

    Tapahtuman tiedot

    Päivämäärä
    08.04.2024
    Tapahtuman tyyppi
    Retki
    Kellonaika
    18:00  - 22:00 
    Loppuunmyyty
    Suositukset 

    Lisää tapahtumia

    double-arrows-up
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Melkein valmista. Klikkaat nyt enää vain sähköpostitse saamaasi vahvistuslinkkiä!
    Uutiskirjeen tilaaminen

    Ole hyvä ja kirjoita oikea sähköpostiosoite