Partioaitan myöntämät partiostipendit lippukunnille 2014

Partioaitan myöntämät partiostipendit lippukunnille 2014

Partioaitalle partiotoiminta ja sen tukeminen ovat edelleen erittäin tärkeitä asioita. Tänä vuonna myönsimme jo kolmatta kertaa stipendejä lippukunnille. Stipendejä myönsimme yhteensä kuusi. Kaksi tuhannen euron stipendiä retkeilytoimintaan ja neljä tuhannen euron lahjakorttia varustehankintoihin. 

Hakemuksia saimme myös tänä vuonna reilusti. Kiitos kaikille hakemuksen lähettäneille! Valinta oli yhtä vaikeaa kuin edellisinä vuosina. Seuraavien lippukuntien toivomukset ja tavoitteet kuitenkin täyttivät hakukriteerimme parhaiten: 

Tuhannen euron rahastipendit myönnettiin Kelopojille (Oulu) sekä Kaskipartiolle (Helsinki). 

Kelopojat on oululainen sekalippukunta, joka viettää tänä vuonna 55-vuotisjuhliaan. Lippukunnalla on oma kämppä Sanginjoella loistavien suunnistus- ja retkeilymaastojen keskellä. He hakivat stipendiä "partiokämpän kunnostustöiden rahoittamiseen ja sitä myöten retkeilytoiminnan kehittämiseen". Hakemuksensa liitteeksi he olivat liittäneet valokuvista koostuvan sarjakuvan missä esitellään kämppä sekä tarvittavat ja suunnitellut toimenpiteet. 

Kaskipartio on pohjoishelsinkiläinen lippukunta, johon kuuluu noin 200 jäsentä. Lippukunnan vanha kämppä purettiin asiantuntijoiden arvioiden jälkeen kosteusvaurioiden takia. Uusi kämppä on nousemassa vanhan tilalle Siuntion Korpirauhaan, ja he hakivat stipendiä tähän hankkeeseen. He perustelivat anomustaan mm. näin: "Koemme, että jokainen lapsi ja nuori, joka päättää viettää viikonloppunsa retkeillen partiossa, on saavutus". Kämppä tulee olemaan myös muiden lippukuntien käytettävissä sen ollessa vapaana Kaskipartion toiminnasta. 

Tuhannen euron arvoiset lahjakortit Partioaittaan myönnettiin Meripartiolippukunta Nuotiotytöille (Turku), Puskapartiolaisille (Sipoo), Paijalan Peuroille (Tuusula) ja Vaajan valppaille (Jyväskylä). 

Nuotiotytöt ovat noin 200 jäsenen lippukunta Turusta. Vuonna 2015 lippukunta juhlii 60-vuotisjuhlavuotta ja järjestävät kesäleirin koko lippukunnalle. Leiri- ja retkikalusto on päässyt kulumaan kovassa käytössä heillä, ja hakevat stipendiä uusiin investointeihin kuten niger- ja puolijoukkuetelttoihin. 

Puskapartiolaiset on perustettu 2004 vaeltajalippukunnaksi, jonka jäsenet olivat yli 15-vuotiaita. Vuonna 2011 lippukunta aloitti toiminnan nuoremmille ikäkausille Söderkullassa, Etelä-Sipoossa, jossa suomenkielistä partiotoimintaa ei ollut. Puskapartion jäsenmäärä on kasvanut 8 henkilön lippukunnasta vuonna 2011 yhteensä 82 jäsenen lippukunnaksi vuonna 2014. He hakivat stipendiä ison, kaminallisen teltan hankintaan. 

Paijalan Peurat on alkuvuodesta 2014 perustettu lippukunta Tuusulassa. Koska lippukunta on uusi, heillä ei ole vielä retkeily- ja leiritarvikkeita varastossaan. Lippukunnan toiminnan tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteet huomioiden. He hakivat stipendiä perusretkitarvikkeiden hankintaan. 

Vaajan valppaat on jyväskyläläinen lippukunta, joka hakee stipendiä kesän 2014 Lapin vaelluksen tukemiseksi. Vaellukselle on osallistumassa 27 jäsentä, ja eri ikäiset vaeltavat eri pituisen matkan. Lahjakortti käytettäisiin ensisijaisesti vaelluksen ruokahuollon tarpeisiin, kuiva- ja retkimuoniin. 

Extrapalkinto 

Edellisten voittajien lisäksi päätimme antaa yhdelle lippukunnalle extrapalkinnon. Kiskon kupariset ovat Kiskossa, Salon kunnan alueella toimiva viidenkymmenen partiolaisen aktiivinen lippukunta. He elvyttivät paikallisen partiotoiminnan eloon kaksi vuotta sitten monien toimimattomien vuosien jälkeen. Lippukunnan nimi juontaa juurensa 1950-luvulle kuparikaivoksen aikaan. Heillä on unelma omasta teltasta, ja tämän aiomme heille toteuttaa. Lahjoitamme lippukunnalle yhden Fjällrävenin teltan leiri- ja retkeilykäyttöön. 

Kiitämme kaikki hakijoita loistavista hakemuksista. Vaikka tällä kertaa stipendi jäi saamatta useilta, kannustamme kaikkia lippukuntia lähettämään uuden hakemuksen ensi vuonna. 

Partioaitta myöntää stipendejä jälleen ensi vuonna. Hakuaika on maalis-toukokuun aikana. Tarkempi hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Kommentit